Tarut elävät kodissasi

Toteutamme majesteettiset kalusteet mittatilaustyönä

Viikinkien taruista, fantasiamaailmoista ja Pohjolan luonnosta ammennetut ideat taipuvat Puustikin taitavien puuseppien käsissä valtaistuimiksi, sängyiksi, sohviksi, alttareiksi, kaapistoiksi – mikään kodin kaluste tai sisustuskokonaisuus ei jää toteuttamatta.

Custom-työmme ovat mitä mielikuvituksellisimpia: joku saattaa haluta olohuoneeseensa majesteettisen kolmemetrisen valtaistuimen, toinen puolestaan eeppisen kauriinpäällä varustetun viskikaapin, kolmas fantasiamaailmaan linkittyvän keittiönkaapiston. Kalusteiden kautta tuntemasi tarut elävät kodissasi tuoden persoonaasi esiin.

Custom-veistotyöt ovat inspiraation lähteitä myös Puustikin puusepille – näitä et löydä verkkokaupastamme. Ota rohkeasti yhteyttä toiveidesi kanssa, piirretään yhdessä hahmotelma ja toteutetaan haaveesi. Alla kuvattuna muutamia Puustikin custom-töitä.

Karun skandinaaviset kalusteet Puustikin mallistoista

Vaikka veistämmekin puusta runsaasti custom-huonekaluja mitä erilaisimpiin toiveisiin vastaten, on Puustikilla myös omat mihin tahansa kotiin sopivat mallistot.

Viikinki-mallisto on Puustikin lippulaiva ja ehdottomasti näyttävin tyylisuunta, jonka laaja skaala mahdollistaa todella erikoiset ja monimutkaisetkin toteutukset koristeveiston mytologian ja eläinhahmojen osalta.

Talonpoikais-malliston kalusteiden muotokieli on koruttoman kaunis ja hillitty, mutta samaan aikaan jämerä ja anteeksipyytelemätön. Nimen mukaisesti malliston ideologia kumpuaa wanhasta suomalaisesta arjesta. Talonpoikais-malliston kalusteet sopivat suoraviivaisen ja modernin kalustuksen kaveriksi.

Kantri-mallisto on tyyliltään koristeellisempi ja sirompi. Maalaisromanttisesta kartanoidyllistä muotokielensä poimivan malliston kalusteissa on huolella tehtyjä koristejyrsintöjä ja sopivasti rustiikkikulutetuksi käsitelty pinta. Kantri-malliston huonekalut ovat sirommasta ulkomuodosta huolimatta rakenteiltaan kestäviä.

Puiset kodin käyttöesineet kestävät aikaa

Kaipaatko kotiisi kunnollisia käyttöesineitä muovisten rimpuloiden tilalle? Puustikin persoonalliset käyttöesineet ovat täyttä puuta – materiaalista riippuen lämpökäsiteltyä koivua, mäntyä tai tammea. Jokainen tuote valmistetaan verstaalla alusta loppuun saakka ja seppien kädenjälki saakin näkyä: kahta täsmälleen samanlaista ei edes pystytä valmistamaan, vaan tuotteet ovat pienillä vivahde-eroilla varustettuja yksilöitä.

Tuotteemme kestävät käyttöä ja vain paranevat ajan saatossa, kun käytönjäljet alkavat näkyä. Ruoan kanssa kosketuksissa olevat käyttöesineet pintakäsitellään myrkyttömällä, hajuttomalla ja mauttomalla parafiiniöljyllä, jonka myötä esineet ovat hygieenisiä. Öljytyn puun pinta on likimain hapeton. Mineraalipohjainen parafiiniöljy ei mahdollista bakteerien kasvua.

Puustikin käyttöesineisiin on mahdollista saada myös toiveiden mukainen erikoiskaiverrus.