Uniikit korut TuoniCorulta

Kotimainen korutaide ammentaa mystisyydestä ja luonnosta

TuoniCorun kädenjälki poikkeaa valtavirrasta – jos etsit erikoista ja kotimaista sormusta tai muuta korua, käänny koruseppä Juho Mannisen puoleen. TuoniCorun mallistot ammentavat alkuvoimansa mystisyydestä, historiasta, suomalaisesta luonnosta, rockista ja Kalevalan taruista.

Sormusten ja korujen päämateriaaleina ovat teräs ja eri luonnonmateriaalit. Kova, kestävä ja allergiaystävällinen kirurginteräs on muokattavissa niin kiiltäväksi kuin patinoiduksikin ja samalla se tarjoaa suojan, johon voi upottaa herkkiä luonnonmateriaaleja tai punoksia.

TuoniCorun näyttävin mallisto ovat lohikäärmesormukset, jotka sisältävät aitoa kotimaista kuhannahkaa. Jokainen lohikäärmesormus on taatusti uniikki ja valmistetaan käsityönä. Fantasiahenkisen lohikäärmesarjan sormuksissa kuhannahan suomuinen selkäosa taipuu korusepän käsissä ajattomaksi taiteeksi.

Verkkokauppaan

Sormukset puusta ja teräksestä

Sormukset ovat koruja, joihin on kautta aikojen uskottu liittyvän maagisia voimia – sormus on ikuisuuden ja loppumattomuuden vertauskuva. Puusormuksissa on jotain alkukantaista pohjoismaalaisuutta, puulla on omanlainen fiilis ja aitous.

TuoniCoru luo puusormuksia useista materiaalivaihtoehdoista, joten sävyjä ja värejä riittää. Visakoivu, ruusupuu, lahon kauniisti värjäämä pihlaja tai vaikkapa viskitynnyristä irroitettu puupala sopivat koruseppä Juho Mannisen materiaaleiksi. Esimerkiksi kihla- ja vihkisormuksissa puulajin valintaan voi liittyä pariskunnan sukujuuriin tai yhteiseen matkaan liittyvä tarina. Puu-upotteisissa sormuksissa teräsrunko ja kestävä pinnoite suojaavat herkkää puuta maailman pahuuksilta.

Metalli taipuu sepän käsissä persoonallisiksi sormuksiksi

TuoniCorun rouheaan metallisormusten mallistoon kuuluu useita erilaisia punosmalleja. Kuten muissakin sormuksissa, myös metallisissa korusepän kädenjälki saa näkyä ja se erottaakin korut sliipatusta kihla- ja vihkisormusten valtavirrasta. Kiillotetusta pinnasta löytyy samanaikaisesti sekä herkkyyttä että alkukantaista voimaa vasaranjälkineen.

Teräkseen voidaan yhdistää pronssia, hopeaa tai messinkiä. Tuoni-mallistossa teräsrungon keskellä on pakotettuna eri metalleja, mutta siihen voidaan istuttaa myös kiviä. Katso alta esimerkkejä TuoniCorun metallisormuksista. Lisää yksityiskohtaisia tuotetietoja löydät myös verkkokaupasta. Seppä tekee tilaustöitä myös yksityisasiakkaille ja yrityksille.

Kaulakorujen alkuvoimana viikingit ja Kalevala

TuoniCorun kaulakorujen synty on saanut vaikutteita viikinkien ja Kalevalan mytologioista. Taatusti erottuvat kaulakorut patinoidaan korusepän itse kehittämällä menetelmällä siten, että ne henkivät alkukantaisuutta ja voimaa. Kuten muutkin korut, kaulakorut on suunniteltu täysin itse. Kaulakorujen päämateriaali on kirurginteräs.

Yksi TuoniCorun ainutlaatuisimmista tuotteista on lemmikin muistoa kunnioittava kaulariipus, jossa lemmikin tuhkaa ikuistetaan siroon teräsrunkoon. Tuhkaa tarvitaan noin desin verran, josta seppä lempeästi asettelee muiston läpinäkyvän pinnoitteen alle. Näin lemmikki jatkaa kulkuaan isäntänsä tai emäntänsä rinnalla.