Jarkko Pilvinen

Puustikin toimitusjohtajan – Jarkko Pilvisen ensimmäinen muistin syövereihin painunut puutyö oli ala-asteella syntynyt villisikaveistos.

– “Muut teki rotan, mutta minä piirsin villisian ja kysyin opettajalta saanko tehdä tällaisen. Sain tehdä. Taisi jo silloinkin olla visio omanlaisesta tekemisestä. Puukäsityö onkin ainoa kouluaine, josta olen saanut kymppejä.”

Lukion ja kauppakoulun jälkeen hän kävi vuoden ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelylinjaa, jossa kiehtoi graafinen puoli – ei niinkään ohjelmointi tai tietokanta-asiat. Toisen vuoden kurssitarjotin ei tarjonnut syventymistä graafiseen suunnitteluun, joten koulu jäi kesken.

– “Teininä fantasia-aiheiden piirtäminen oli se ykkösjuttu. Nyt piirrän kaikki meidän tuottamat eeppiset huonekalut. Onnellisin olen rälläkkä kädessä ja maski päässä. Flow-tilassa kuuntelen Skyrimin tai Lord of The Ringsin leffamusaa, joskus viikinkiteemaista musaa.”

– “Paras hetki luomisessa on, kun pääsee siihen pisteeseen, että kokonaisuuden pystyy näkemään. Yhteen erittäin isoon sänkyyn veistin kolme massiivista lohikäärmettä. Hienoin hetki oli se, kun pääsin verstaalla hilaamaan ne lohikäärmeet vierekkäin. Istuin lattialla ja katselin niitä alhaalta jylhästä perspektiivistä.”

Lohikäärmesänky onkin kaikessa massiivisuudessaan ja yksityiskohtaisuudessaan yksi Puustikin kruununjalokivistä. Sängyn lisäksi hienoimmiksi töikseen Jarkko mainitsee liki kaksi ja puoli metriä leveän aarnikotkasohvan luomisen ja miltei kolme metriä korkean Fenrir-valtaistuimen tekemisen.

– “Töiden suhteen en ole ollut mitenkään ronkeli. Teollisuusasennus opetti mitä on rankka fyysinen työ ja sen jälkeen talojen rakennus tuntui huomattavasti kevyemmältä! Olen ollut elokuvateatterissa vahtimestarina, tavaratalossa osastonhoitajana ja keikkaroudarina. Tällä hetkellä en näe itseäni niinkään toimitusjohtajana, vaan puuseppänä, taiteilijana.”

 

Jarkko Pilvinen

  • Kotoisin Äänekoskelta
  • Puustikin perustaja ja toimitusjohtaja
  • Itseoppinut puuseppä
  • Fanitus: Skyrim, Don Rosan taide, Lord of The Rings, WarCraft 1 + 2, Diablo 1 + 2, Witcher 3, Fall Out -saaga