Mika Kaakkolahti

Puusepän ja veistäjän tehtävien lisäksi Mika vastaa Puustikilla työnjohdosta. Koulutukseltaan hän on kalusteartesaani, mutta ennen puualan luovaksi toteuttajaksi ryhtymistä toimi 12 vuotta Art Directorina.

– Moni on ihmetellyt uranvaihtoa tietokonetaiteilusta rälläkän heiluttamiseen, mutta graafisen suunnittelun kokemuksesta on Puustikilla vain hyötyä. Kummassakin työssä vaaditaan luovaa ongelmanratkaisua, josta nautinkin eniten: kiksejä saa siitä suunnittelusta, miten pala mäntyä veistetään vaikkapa mustekalan lonkeroiksi haaksirikkoutuneelta näyttävään kokopuiseen valtaistuimeen.

Mikalle ei riitä tekeminen “sinne päin”, vaan rakenteet on suunniteltava täydellisin liitoksin, jotta huonekalu on viimeisen päälle siisti ja kestää käyttöä vuosikymmeniä. Mieleenpainuvammiksi projekteiksi hän mainitsee raumalaisen Gastrobar Wanhan Krouvin sisustuksen suunnittelun ja toteutuksen sekä toisena luovana projektina asiakkaan toivoman peikkomaisen juurakkosängyn rakentamisen. Sängyn osalta asiakkaan toiveena oli “nukkua peikkometsässä” ja suunnitteluun haettiin vaikutteita metsästä, juurista, luonnon moninaisesta mystiikasta, fantasiamaailmasta ja peikko-tarinoista.

Ennen työuraansa Puustikilla Mika oli törmännyt firmaan Facebookissa.

– Majesteettiset huonekalut saivat aikaan kylmät väreet: ajattelin, että perkele kuinka siistiä! Aikoinaan mietin, että onko minulle olemassakaan sellaista unelmatyötä, joka ei tuntuisi pakkopullalta – tai työltä ollenkaan. Graafinen ala ei pidemmän päälle tuntunut ihan siltä parhaalta vaihtoehdolta minulle ja olinkin jo hieman luovuttanut tuon unelmatyökutsumuksen suhteen.

– Puustikilla minulle on kristallisoitunut se, etten pääsisi toteuttamaan intohimoani missään muualla. Haluan jättää tähän maailmaan ainutlaatuisen jäljen eeppisten huonekalujen ja sisustusten kautta, en halua tehdä tylsää ja yksinkertaista vaan aidosti puskea omia rajoja ja haastaa omaa potentiaalia.

Mika Kaakkolahti

  • Kotoisin Leppävedeltä
  • Soittanut yli puolet elämästään kitaraa ja bassoa erinäisissä metallibändeissä
  • Monipuolinen musiikinkuluttaja: Kikasta Iron Maidenin kautta pimeimpään surinaan. Tärkeintä on hyvä melodia!
  • Fanitus: Musiikki, Tarantino, Harley Davidson, hyvin suunnitellut asiat ja tuotteet