Olli Matti (Olli) Wiik

Olli Matti Wiikiä kiehtoo Puustikilla eniten se, ettei eeppisten huonekalujen suunnittelussa ja toteutuksessa ole absoluuttista totuutta, vaan luovaa taiteilijan työtä. Rakennettavista huonekaluista on olemassa luonnos ja karkeat mitat, joiden perusteella veistäjä lähtee toteuttamaan asiakkaan toiveita vapaasti visioiden.

– Jokainen tuotteemme on erilainen, koska jokainen puunpala on uniikki. Olen taiteilijasielu ja oppiminen on ollut aina vahvana musapuolella – ja tässä työssä huomaa, että mitä enemmän opin, sitä luovempi pystyn olemaan.

Projekteista mieleen on erityisesti jäänyt jyväskyläläisen Katse Pubin baaritiskin työstäminen.

– Viisimetrinen baaritiski on jylhä ja taatusti erilainen kotkanpäineen ja tolppineen. Etuosan rakensimme paanuista limittäin ja kokonaisuuden kasaaminen kesti neljä päivää.

Olli on työskennellyt levykaupan setänä, audio- ja hifilaitteiden myyjänä ja pienpanimon työntekijänä. Rakennusalan perustutkinnon jälkeen Olli teki muun muassa kylpyhuoneremontteja, tällä hetkellä hän viimeistelee huonekaluartesaanin opintojaan.

– Puustikilla ei ole olemassakaan huonoja päiviä, vaan erilaisia päiviä. Joskus nuorempana sitä ajatteli, että millään muulla ei ole väliä kunhan tienaa rahaa. Nyt olen tyytyväinen, että tuosta ajattelumallista on päässyt irti. Raha enemmänkin pilaa kuin antaa jotain – tärkeämpää on itsensä ja unelmiensa toteuttaminen. Missään toisessa työpaikassa tämä yhtälö ei ole toteutunut.

Olli Matti Wiik

  • Kotoisin Mikkelistä
  • Basisti useissa kokoonpanoissa vuosien varrella
  • Musiikin monikuluttaja ja kerääjä
  • Fanitus: Don Rosan taide, Lord of The Rings, Dan Brown, Douglas Adams sekä kuvataiteilija H.R. Giger