TuoniCoru - Ikiaikaista kauneutta ja korujen voimaa

Kotimaista korutaidetta kauneimmillaan

“Taon sormukset soreat, kahet, kolmet korvakullat…” Kun tahdot koruja, jotka eroavat massatuotannosta, olet oikeassa paikassa! Käsinvalmistetut, yksilölliset ja mieleenpainuvat korut ovat TuoniCorun koko malliston ydin. Koruseppä Juho Manninen ei todellakaan mene sieltä missä aita on matalin, vaan valmistusmateriaalit on huolella valittuja ja yksityiskohdat aina tarkkuudella toteutettuja. 
 
TuoniCorun mallistosta huokuu väkevänä Pohjolan luonto, Kalevala, muinaisusko, sekä viikinkien että kelttien mytologiat – unohtamatta rouheaa rock-henkisyyttä. Juhon kädenjälki todella näkyy hänen töissään, joissa yhdistyvät miltei lumotulla tavalla niin teräs, puu ja jalometallit, kuin muutkin luonnonmateriaalit. Esimerkiksi kuhan suomuinen selkänahka herää korusepän näpeissä henkiin ja muuttaa muotonsa ajattomaksi taiteeksi Lohikäärmesarjan sormuksissa.

Metalli taipuu sepän käsissä ainutlaatuisiksi sormuksiksi

TuoniCorun rouheaan metallisormusten mallistoon kuuluu useita erilaisia punosmalleja. Kuten muissakin koruissa, myös metallisissa sormuksissa korusepän kädenjälki saa näkyä. Se erottaakin korut sliipattujen kihla- ja vihkisormusten valtavirrasta. Kiillotetussa pinnassa on samanaikaisesti sekä herkkyyttä että alkukantaista voimaa vasaranjälkineen. Kovaan ja kestävään kirurginteräkseen voidaan yhdistää myös pronssia, hopeaa tai messinkiä. 

Jos elät ja hengität fantasiaa, harva asia kertoo siitä niin selvästi, kuin TuoniCorun ehdottomasti näyttävin mallisto – Lohikäärmesormukset jotka sisältävät aitoa kotimaista kuhannahkaa. Jokainen lohikäärmesormus on taatusti uniikki ja valmistetaan kokonaisuudessaan käsityönä.

Tuoni -mallistossa teräsrungon keskellä on pakotettuna eri metalleja, mutta siihen voidaan istuttaa myös kiviä. Katso alta esimerkkejä TuoniCorun metallisormuksista. Lisää yksityiskohtaisia tuotetietoja löydät myös verkkokaupasta. Myös tilaustyöt onnistuvat luonnollisesti sekä yksityisasiakkaille että yrityksille.

Puun ja teräksen liitosta syntyvät upeat sormukset

Sormuksiin on kautta aikojen uskottu liittyvän maagisia voimia – koru joka on ikuisuuden ja loppumattomuuden vertauskuva. Siksi ei olekaan varsinainen ihme, että TuoniCorun yksilöllisesti luodut ja persoonalliset kihla- ja vihkisormukset ovat jo muodostuneet suorastaan ilmiöksi viime vuosien aikana.

Juhon valmistamat puu-upotesormukset henkivät vahvaa pohjoisen alkukantaisuutta. Elävä materiaali luo aivan omanlaistaan tunnetta ja aitoutta. Myös sävyjä ja värejä riittää, sillä materiaaliksi sopivat niin visakoivu kuin ruusupuukin. Myös lahon kauniisti värjäämä pihlaja, tai vaikkapa viskitynnyristä irroitettu puupala saavat uuden elämän korusepän kätevissä käsissä. 

Kihla- ja vihkisormuksissa puulajin valinta voi liittyä pariskunnan sukujuuriin tai yhteiseen matkaan liittyvä tarina. Puu-upotteisissa sormuksissa teräsrunko ja kestävä pinnoite suojaavat herkkää puuta maailman pahuuksilta.

Kosimistilanne ei aina ole niin yksikertainen kuin kuvittelisi. Kun haluat käyttää kihlasormukseen aikaa ja tarkempaa ajatusta, auttaa ensimmäisessä kysymyksessä TuoniCorun kauniin yksinkertainen, pähkinäpuinen kosintasormus.

Kaulakorujen alkuvoimana toimivat viikingit ja Kalevala

Suurin osa TuoniCorun kaulakoruista on itsesuunniteltuja malleja ja patinoidaan ainutlaatuisella menetelmällä siten, että ne todella henkivät alkukantaisuutta ja voimaa. Kaulakorujen päämateriaali on kova, kestävä ja allergiaystävällinen kirurginteräs. Kun tahdot varmasti massasta erottuvan korun, löydät valikoimasta monenlaista aina Aegishjalmurista rippiristiin.

TuoniCoru somessa