TuoniCoru

Ikiaikaista kauneutta, herkkyyttä ja korujen alkukantaista voimaa.

Kun etsit kotimaista korutaidetta kauneimmillaan, olet saapunut jo aivan markkinapaikkamme rajalle. Oheisesta linkistä pääset tustustumaan koko valikoimaamme.

“Taon sormukset soreat, kahet, kolmet korvakullat…”

Vuosien varrella olemme saaneet asiakkailtamme palautetta siitä, että moni on liki hurahtanut TuoniCorun mallistoon. Olemme kiitollisia siitä, että meidän käsistämme lähteneet korut ovat niin tärkeitä kantajilleen.

Valmistamiemme korujen kiillotetussa pinnassa on samanaikaisesti sekä herkkyyttä että alkukantaista voimaa vasaranjälkineen. Työmme silmää ilahduttavan poikkeuksellinen rouheuden ja kauneuden symbioosi on mm. keski-aikamarkkinoilla toteutettu pysäyttäväksi. 

Korusepän tarkalla silmällä toteuttamat yksityiskohdat sopivat täydellisesti kulloiseenkin materiaaliin ja osaava kädenjälki todella näkyy. Kaikki valmistusmateriaalit on huolella valittu ja yksityiskohdat aina tarkkuudella toteutettu. Käsinvalmistetut, yksilölliset ja mieleenpainuvat korut ovat TuoniCorun toiminnan ydin.

TuoniCoruissa huokuu aina väkevänä kulloinenkin inspiraation lähde; Pohjolan luonto, Kalevala, muinaisusko, sekä viikinkien että kelttien mytologiat – unohtamatta rouheaa rock-henkisyyttä. Käytetyissä materiaaleissa taas yhdistyvät miltei lumotulla tavalla niin teräs, puu ja jalometallit, kuin muutkin luonnonmateriaalit.

Sormukset

Sormuksiin on kautta aikojen uskottu liittyvän maagisia voimia – koru joka on ikuisuuden ja loppumattomuuden vertauskuva.

Tarkkuudella ja tunteella käsinvalmistetut sormukset erottuvat taatusti positiivisesti, kun etsitään esimerkiksi muistijäljen jättävää kihla- tai vihkisormusta.

TuoniCorun sormusten materiaalien kirjo on moninainen. Kovaan ja kestävään kirurginteräkseen voidaan yhdistää myös pronssia, hopeaa tai messinkiä. Elävä materiaali taas luo aivan omanlaistaan tunnetta ja aitoutta. 

Puusormukset ovat sävyiltään ja väreiltään upeita, sillä variaatiota on visakoivusta ruusupuuhun tai vaikka lahon kauniisti värjäämään pihlajaan. Myös esimerkiksi viskitynnyristä irroitettu puupala saa uuden elämän korusepän kätevissä käsissä.

Intohimo tekemiseen, yksilöllisyys, erilaiset materiaalit ja ainutlaatuinen työnjälki ovatkin syitä, miksi TuoniCorun persoonalliset kosinta-, kihla- ja vihkisormukset ovat viime vuosina olleet niin haluttuja.

Kaulakorut ja korvakorut

Suurin osa TuoniCorun koruista on itsesuunniteltuja malleja, jotka ainutlaatuisella menetelmällä patinoituina todella henkivät alkukantaisuutta ja voimaa.

Kaulakorut, riipukset ja korvakorut ovat töitä, joissa korustuvat vahvasti niiden syntytarinat, merkitykset ja inspiraatiot. Usein korujen tarina syntyy niitä valmistettaessa, kun mieli kuljeskelee luovuuden poluilla.

Sekä kaula- että korvakorujen päämateriaalina käytämme kovaa, kestävää ja allergiaystävällistä kirurginterästä. Halutessasi massasta erottuvan korun, löydät valikoimastamme monenlaista aina Aegishjalmurista perinteisempään rippiristiin

Muut korut

Kaulaketju, vitja, partakoru, takkukoru vai jotain muuta mukavaa?

Kuten kaikki korumme, myös nämä tehdään allergiaystävällisistä materiaaleista luovalla ajatuksella ja tiukalla tarkkuudella.

Tutustu koko valikoimaamme verkkokaupassamme.

Mittatilauskorut

Teemme mielellämme myös mittatilaustöitä, jos näyttää siltä, ettei omaan silmään sopivaa kaupastamme löydy.

Olethan rohkeasti yhteydessä ja kerro mitä haluaisit?

Keskustelu aiheesta ei mitään maksa ja rupattelemalla saamme taatusti selvyyden materiaaleista, yksityiskohdista ja hinnasta.

Koruseppä Juho Manninen

+358 50 400 4762

tuonicoru@puustikki.fi