Amuletti Vellamo

TuoniCorun Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Vellamo amuletti. Amuletissa käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Sininen Onyksi. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan. ” Vellamo on mytologiassamme veden emo, vedenalaisen valtakunnan jumalatar. Hän on veden hallitsijan Ahdin puoliso. Vellamolta pyydettiin kalaonnea, häntä lepyteltiin lahjoilla ja lauluilla, jotta saalista tulisi. Vellamo on suopea…

Kuvaus

TuoniCorun Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Vellamo amuletti. Amuletissa käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Sininen Onyksi. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan.

” Vellamo on mytologiassamme veden emo, vedenalaisen valtakunnan jumalatar. Hän on veden hallitsijan Ahdin puoliso. Vellamolta pyydettiin kalaonnea, häntä lepyteltiin lahjoilla ja lauluilla, jotta saalista tulisi. Vellamo on suopea kunnioittaville kalastajille, mutta saattoipa hän kaataa nurin kiittämättömien veneet. Vellamo asuu syvällä veden salaisessa valtakunnassa, ja hän tuntee valtakintansa läpikotaisin tietäen sen uumenissa olevan suuremmoisia rikkauksia, menneiden aikojan kadotettuja aarteita.”

– Ote kirjasta: Paluu Jumalattaren luontoon, Eeva Maria Leino ja Tytti Leiwo

 

Ahti aaltojen kuningas,

Vellamo ve’en emäntä,

aja kaunis kala karja

minun onken ottimille,

väkärauvan väentimille.

SKVR IX4 1143, Onkijan lukuja

 

Korun korkeus 16mm

Materiaali: Kirurginteräs, Sininen Onyksi

Ketjuvaihtoehdot: Kirkas 2mm papuketju 50 cm, kirkas tai patinoitu 3 mm leveä teräsketju (50 cm, 55 cm). Tumma ketju on patinoitu Suomessa. Patinointitekniikka on allergiaystävällinen ja tahraamaton.

Suosittelemme ottamaan korun pois suihkun, saunan ja uinnin ajaksi.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Ketju

2 mm Teräsketju 50 cm, 3 mm Patinoitu Teräsketju 50 cm, 3 mm Patinoitu Teräsketju 55 cm, 3 mm Teräsketju 50 cm, 3 mm Teräsketju 55 cm