Korvakorut, Panutar

TuoniCorun Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Panutar korvakorut. Korvakoruissa on käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Karneoli. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan. ” Tulityttö Panutar esiintyy mytologiassamme melko harvoin, mutta jo elementtinsä puolesta hän ei jätä voimaansa arvailujen varaan. Elementtinä tuli yhdistetään uudistaviin ja tuhoaviin voimiin. Jo muinoin sen voimia on…

39,90 

Varastossa

Kuvaus

TuoniCorun Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Panutar korvakorut. Korvakoruissa on käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Karneoli. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan.

” Tulityttö Panutar esiintyy mytologiassamme melko harvoin, mutta jo elementtinsä puolesta hän ei jätä voimaansa arvailujen varaan. Elementtinä tuli yhdistetään uudistaviin ja tuhoaviin voimiin. Jo muinoin sen voimia on kunnioitettu suuresti meidänkin kulttuurissamme. Tulella uskottiin olevan oma haltijansa. Panu, Panutar tai Tulenemo on mainuttu vanhoissa kirjoituksissa. Muinaisrunoissa kerrotaan Panuttaren kantaneen tulta kohdussaan ja synnyttäneen sen veteen. ”

– Ote kirjasta: Paluu Jumalattaren luontoon, Eeva Maria Leino ja Tytti Leiwo

 

Tulta iski ilaman Ukko,

Valahutti valkeata,

Miekalla tuliterällä,

Säilällä säkenevällä,

Ylisessä taivosessa,

Tähtitarhojen takana.

 

Saipa tulta iskemällä,

Kätkevi tulikipunan,

Kultaisehen kukkarohon,

Hopeisehen kehä’än,

Antoi neien tuu’itella,

Ilman immen vaapotella.

Suomen kansan muinaisia loitsurunoja, Tulen synty.

 

Halkaisija: 14mm

Materiaali: Kirurginteräs, Karneoli

Koukut, lenkit: Kirurginteräs

Korvakorujen mukana tulee silikonistopparit.

Suosittelemme ottamaan korun pois suihkun, saunan ja uinnin ajaksi.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)