Jörmungandr, digitaideteos

Jörmungandr Midgårdin jättiläiskäärme Jörmungandr (muinaisnorjaksi Jǫrmungandr) on valtavan suuri ja kammottava matelija, joka skandinaavisen mytologian mukaan ympäröi Midgårdia eli ihmisten asuttamaa maailmaa. Jörmungandr oli Lokin ja Angrboða-jättiläisen lapsi. Midgardin käärme on Fenris-suden ja kuoleman jumalattaren Helin veli sekä Odinin hevosen Sleipnirin velipuoli. Midgardin käärme syntyi kauhistuttavien sisarustensa tavoin Jotunheimissa. Snorri Sturluson kertoo Proosa-Eddaan sisältyvässä Gylfaginningissa,…

7,90 

Kuvaus

Jörmungandr

Midgårdin jättiläiskäärme Jörmungandr (muinaisnorjaksi Jǫrmungandr) on valtavan suuri ja kammottava matelija, joka skandinaavisen mytologian mukaan ympäröi Midgårdia eli ihmisten asuttamaa maailmaa.
Jörmungandr oli Lokin ja Angrboða-jättiläisen lapsi. Midgardin käärme on Fenris-suden ja kuoleman jumalattaren Helin veli sekä Odinin hevosen Sleipnirin velipuoli.
Midgardin käärme syntyi kauhistuttavien sisarustensa tavoin Jotunheimissa. Snorri Sturluson kertoo Proosa-Eddaan sisältyvässä Gylfaginningissa, että muinaisen ennustuksen mukaan nämä kolme hirviötä johtavat aasajumalat lopulta tuhoon.
Siksi Odin kutsui heidät luokseen, kun he olivat vielä pieniä. Hän ei voi tappaa heitä, koska kohtalon on kuljettava omaa tietään, jota edes jumalat eivät voi muuttaa. Lisäksi aasojen pyhässä valtakunnassa ei saa surmata ketään.
Odin voi ainoastaan lykätä väistämätöntä. Sen vuoksi hän asettaa Helin vartioimaan kuolleiden valtakuntaa, ja ottaa Fenris-suden aasojen luo Åsgardiin. Midgardin käärmeen hän heittää mereen.

Käärme makasi meressä ja sen kasvuvauhti oli tavattoman nopea. Lopulta Jörmungandr kasvoi niin suureksi, että kykeni syömään suuria valaita ja pystyi kääriytymään maailman ympäri ja puremaan häntäänsä.
Jörmungandr oli aina pahalla tuulella ja aiheuttikin monenlaisia luonnononnettomuuksia. Hirviön suustaan päästämät myrkkyhuurut pystyivät tappamaan nopeasti minkä tahansa kuolevaisen ja se pystyi myös sylkemään suurista myrkkyhampaistaan tappavaa myrkkyä.

 

Siinäpä lyhyt tulkinta Jörmungandrista, maailmankäärmeestä. Seuraavassa katsaus tähän tuotteeseen:

Tässä on kyseessä ladattava digitaalinen taideteos, ei fyysinen tuote. Eli ostaessasi tämän saat itsellesi kaksi korkealaatuista JPEG muodossa olevaa digitaalista kuvatiedostoa, samasta aiheesta pysty- ja vaakaversiot. Kuvista voit teettää missä tahansa painoalan yrityksessä haluamiasi tuotteita juuri niin paljon kuin haluat, oli kyseessä sitten canvaspainatus seinälle, hiirimatto, muki tai vaikka muistivihkon kansi. Tiedostot saat ladattua kauppasivulta heti maksun tehtyäsi, saat myös sähköpostiisi automaattiviestin jossa on latauslinkki tiedostoja varten. Huomioithan, että voit ladata tiedostot niin monta kertaa kuin tarvitset, mutta linkki on toiminnassa 45:n päivän ajan. 

Omaan käyttöön ja lahjaksi voit siis tehdä niin monta painosta ja tuotetta kuin haluat, mutta itse digikuvan tai sen pohjalta valmistettujen tuotteiden jälleenmyynti on ehdottomasti kielletty.

Helppokäyttöinen ja suomenkielinen tilaussivusto on esimerkiksi iFolor, jossa pääset ennen fyysisen tuotteen tilausta helposti kokeilemaan miltä kuva näyttäisi kussakin tuotteessa: https://www.ifolor.fi/

 

 

Digituotteella ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Jos tiedoston kanssa on mitä tahansa ongelmia, ota meihin yhteyttä. Kuva on tehty kuvankäsittelyohjelman, tekoälyn ja käsin piirtämisen avulla.

Lisätiedot

Vaakuna

Ei, Kyllä