Korvakorut, Kuutar

Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Kuutar korvakorut. Koruissa käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Lapislatsuli. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan. ”Kuutar on Päivättären kaksoissisar. Vanhoissa loitsuissa ja runoissa kerrotaan Kuuttaren kutovan Päivättären kanssa hopeisia ja kultaisia pirtanauhoja, lankoja, joita myös maan tyttäret käyvät heiltä pyytelemässä. Kuun jumalattariin yhdistetään monissa kulttuureissa kuun…

39,90 

Varastossa

Kuvaus

Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Kuutar korvakorut. Koruissa käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Lapislatsuli. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan.

”Kuutar on Päivättären kaksoissisar. Vanhoissa loitsuissa ja runoissa kerrotaan Kuuttaren kutovan Päivättären kanssa hopeisia ja kultaisia pirtanauhoja, lankoja, joita myös maan tyttäret käyvät heiltä pyytelemässä. Kuun jumalattariin yhdistetään monissa kulttuureissa kuun kierto, intuitio ja maaginen vetovoima. Naisen syklisyys sopii yhteen kuun kierron kanssa, ja sen eri vaiheita kuvataankin symbolisesti naisen elämänvaiheiden kautta. Kasvava kuu liitetään nuoreen neitseelliseen neitoon, täysikuu hedelmälliseen äitiin ja vähenevä kuu vanhaan viisaaseen naiseen.”

– Ote kirjasta: Paluu Jumalattaren luontoon, Eeva Maria Leino ja Tytti Leiwo

 

Tuo Kuutar, koria impi

Neiti Päivitär, pätevä

Pitelivät pirtojansa,

Nostelivat niisijänsä,

Kultakangasta kutovat,

Hopijaista helskyttivät

lärellä punasen piliven,

Pitkän kuoren kannikalla.

SKVR VII4 loitsut 2224 Kuuttaret kutojina

 

Korvakorujen koko 13mm x 18mm

Materiaali: Kirurginteräs, Lapislatsuli

Suosittelemme ottamaan korun pois suihkun, saunan ja uinnin ajaksi.

 

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)