Panutar Korusetti

Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Panutar korusetti. Koruissa käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Karneoli. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan. Korun tarina tulee fyysisessä muodossa korusetin mukana. ” Tulityttö Panutar esiintyy mytologiassamme melko harvoin, mutta jo elementtinsä puolesta hän ei jätä voimaansa arvailujen varaan. Elementtinä tuli yhdistetään uudistaviin ja tuhoaviin voimiin.…

69,90 94,90 

Kuvaus

Pohjoisen Jumalatar – korumalliston Panutar korusetti. Koruissa käsinpatinoitu kirurginterästä oleva tausta, jossa luonnonkivi – Karneoli. Koska kivet ovat luonnonkiveä on jokainen kivi yksilöllinen värikuvioltaan. Korun tarina tulee fyysisessä muodossa korusetin mukana.

” Tulityttö Panutar esiintyy mytologiassamme melko harvoin, mutta jo elementtinsä puolesta hän ei jätä voimaansa arvailujen varaan. Elementtinä tuli yhdistetään uudistaviin ja tuhoaviin voimiin. Jo muinoin sen voimia on kunnioitettu suuresti meidänkin kulttuurissamme. Tulella uskottiin olevan oma haltijansa. Panu, Panutar tai Tulenemo on mainuttu vanhoissa kirjoituksissa. Muinaisrunoissa kerrotaan Panuttaren kantaneen tulta kohdussaan ja synnyttäneen sen veteen. ”

– Ote kirjasta: Paluu Jumalattaren luontoon, Eeva Maria Leino ja Tytti Leiwo

 

Tulta iski ilaman Ukko,

Valahutti valkeata,

Miekalla tuliterällä,

Säilällä säkenevällä,

Ylisessä taivosessa,

Tähtitarhojen takana.

 

Saipa tulta iskemällä,

Kätkevi tulikipunan,

Kultaisehen kukkarohon,

Hopeisehen kehä’än,

Antoi neien tuu’itella,

Ilman immen vaapotella.

Suomen kansan muinaisia loitsurunoja, Tulen synty.

 

Amuletin halkaisija: 16mm

Korvakorujen halkaisija: 14mm

Materiaali: Kirurginteräs, Karneoli

Ketjuvaihtoehdot: Kirkas 2mm papuketju 50 cm, kirkas tai patinoitu 3 mm leveä teräsketju (50 cm, 55 cm). Tumma ketju on patinoitu Suomessa. Patinointitekniikka on allergiaystävällinen ja tahraamaton.

Suosittelemme ottamaan korun pois suihkun, saunan ja uinnin ajaksi.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Ketju

2 mm Teräsketju 50 cm, 3 mm Patinoitu Teräsketju 50 cm, 3 mm Patinoitu Teräsketju 55 cm, 3 mm Teräsketju 50 cm, 3 mm Teräsketju 55 cm