Kantele-riipus

TuoniCorun Kantele-riipus. Kantele on suomalaisen kansanperinteen mukaan kielisoitin, joka oli tärkeässä roolissa Kalevalassa, suomalaisessa kansanrunoudessa. Tarina kanteleesta liittyy vahvasti Kalevalan päähenkilöön, Väinämöiseen, ja sen alkuperäiseen rakentajaan, ilmeisesti Tapioon, metsän jumalaan. Legendan mukaan kantele tehtiin alun perin yhdeksästä erilaisesta puusta. Jokaisesta puusta otettiin yksi vahva oksa ja yhdistettiin ne yhdeksi soittimeksi. Kanteleen runko tehtiin metsästä löytyvistä…

39,90 64,90 

Kuvaus

TuoniCorun Kantele-riipus. Kantele on suomalaisen kansanperinteen mukaan kielisoitin, joka oli tärkeässä roolissa Kalevalassa, suomalaisessa kansanrunoudessa. Tarina kanteleesta liittyy vahvasti Kalevalan päähenkilöön, Väinämöiseen, ja sen alkuperäiseen rakentajaan, ilmeisesti Tapioon, metsän jumalaan. Legendan mukaan kantele tehtiin alun perin yhdeksästä erilaisesta puusta. Jokaisesta puusta otettiin yksi vahva oksa ja yhdistettiin ne yhdeksi soittimeksi. Kanteleen runko tehtiin metsästä löytyvistä puiden eri osista, kuten juurista, oksista ja rungoista.

Kun kantele oli valmis, se ei kuitenkaan soinut vielä itsestään. Tarvittiin taitava soittaja, joka osasi herättää kanteleen eloon. Tämä tehtävä annettiin Väinämöiselle, Kalevalan mahtavalle tietäjälle ja runonlaulajalle. Väinämöinen soitti kanteletta niin taidokkaasti, että sen kauniit sävelet pystyivät lumoamaan jopa luonnonvoimat, halliten tuulia ja vedet.

”Vaka vanha Väinämöinen kauan soitti kanteletta, sekä soitti jotta lauloi, jotta ilmankin iloitsi. Soitto kuului kuun tupihin, ilo päivän ikkunoille. Kuu tuvastahan tulevi, astui koivun konkelolle, päivä päätyi linnastansa, loihe latvahan petäjän kanteletta kuulemahan, iloa imehtimähän.” Kalevala – Seitsemäsviidettä runo

Kanteleesta tuli Väinämöisen tärkeä omaisuus ja se oli keskeinen väline hänen voimiensa ja taikojensa ilmaisussa. Myös muut Kalevalan sankarit, kuten Lemminkäinen ja Ilmarinen, soittivat kanteletta ja hyödynsivät sen maagisia voimia seikkailuissaan ja taisteluissaan. Joten kantele ei ollut vain soitin, vaan myös voimakas symboli suomalaisessa mytologiassa ja kansanperinteessä.

Koru ovat Suomessa käsin valmistettu. Materiaalina 316L kirurginteräs, joka on kevyttä ja sopii myös useimmille allergikoille.

Riipuksen korkeus: 50mm

Riipuksen paksuus: 2mm

Runko: Kirurginteräs

Ketjuvaihtoehdot: Kirkas 2mm papuketju 50 cm, kirkas tai patinoitu 3 mm leveä teräsketju (50 cm, 55 cm). Tumma ketju on patinoitu Suomessa. Patinointitekniikka on allergiaystävällinen ja tahraamaton.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Ketju

2 mm Teräsketju 50 cm, 3 mm Patinoitu Teräsketju 50 cm, 3 mm Patinoitu Teräsketju 55 cm, 3 mm Teräsketju 50 cm, 3 mm Teräsketju 55 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kantele-riipus”